Alb | Srb | Eng

 

Angela Wilkins

Angela ima intenzivno iskustvo u radu sa Laburističkom Strankom za vreme njenog najuspešnijeg perioda od 1994. do 2010. Ona je takođe samostalni konsultant, koji radi na razvoju demokratija, posebno na Srednjem Istoku i u Severnoj Africi. Takođe je bila NDI konsultant u Jemenu, Iraku, Maroku i na Balkanu, najviše radeći na komunikaciji političkih partija sa medijima, razvoju i prenosu poruka, unutrašnjoj i spoljnoj komunikaciji, razvoju politika, obnovi i produžavanju postojanja političkih partija, regrutovanju novih članova i sl. Ona je radila u Laburističkoj Stranci 17 godina. Ona je učestvovala u modernizaciji i re-brendiranju Laburističke Stranke devedesetih, kao i u Blerovoj pobedi 1997.

Angela je radila sa poslanicima u Skupštini, na temu kampanje i komunikacije sa glasačima. Ona je bila savetnik Predsedniku partije i spremala je politike i kampanju za opšte izbore 2005. Angela je takođe rukovodila projektom učešća liderstva partije u događajima koji su uključivali birače. Predsednica Kabineta zamenika predsednika partije. Bivši lokalni odbornik. Diplomirala je Političke nauke na Londonskoj školi za ekonomiju.


Kristina Wilfore

Kristina Wilfore donosi više od 20 godina iskustva i temeljno poznavanje skoro svih aspekata politike i osnova organizovanja sa Karakovun Strategies. Nakon sedamnaestogodišnjeg rada na socijalnom pokretu i razvoju demokratije širom Sjedinjenih Američkih Država, ona se preselila kako bi mogla u inostranstvu podeliti svoje bogato iskustvo u izbornom procesu, razvoju politika i društvenom zastupanju, kako bi pomogla da se kreira izražajna i odgovorna demokratija širom sveta. Kristina je držala treninge i pružala konsultantske usluge na osnovima organizovanja i razvoja političkih partija, učešću žena u politici i nadgledanju izbora u Istočnoj Evropi, Aziji i Bliskom Istoku, u zemljama kao što su Belorusija, Gruzija, Azerbedžan, Rusija, Kuvajt, Avganistan i Saudiska Arabija.

Kao Direktor programa rada sa političkim partijama u NDI Ukraina, od 2009. do 2013. Kristina je upravljala programom koji je radio sa robusnim političkim partijama, društvenim zastupanjem i nadgledanjem izbora. Ona je takođe po prvi put, u istoriji NDI Ukraina, pokrenula program za žene. Kristina je usavršila korišćenje istraživanja javnog mnjenja na temu sloboda i rodne ravnopravnosti. U Sjedinjenim Američkim Državama Kristina je radila kao Izvršni direktor u Ballot Initiative Strategy Center (BISC). U toku svoje karijere ona je radila u 35 od 50 država, ohrabljujući saradnju između organizatora političkih partija, civilnog društva i izabranih predstavnika, na nivou država. Kristina ima Master u oblasti Javnih administracija, sa Univerziteta Vašington. Takođe ima diplomu iz žurnalistike i političkih nauka sa Državnog Univerziteta Vašington. Ona se rodila i porasla u Kalispell, Montana (USA).


Dr. Maja Nenadović


Maja je konsultant iz Hrvatske, koja je po struci filozof / politikolog, ali njena ekspertiza leži u drugim oblastima, kao što su ljudska prava, analiza politika, političke kampanje, javne politike i međunarodni odnosi. Ona ima doktorsku diplomu sa Amsterdamskog Univerziteta (2012.), na temu promocija demokratije, postkonfliktna demokratizacija i izgradnja društva (države). Tema njene doktorske dizertacije je “Demokratizacija i pomoć političkim partijama na Kosovu i u Bosni i Hercegovini”. Njena posvećenost poslu trenera i konsultanta je počela 2000. U 2005. ona je postala pripravnik za istraživanje kod Komesara za izbeglice pri Ujedinjenim Nacijama, opština SO Mostar. U 2006. je radila kao menadžer za razvoj u MURSERS. U period od 2009. do 2012. je radila kao trener u Međunarodnoj akademiji za debate, Slovenija. Od 2010. ona radi kao trener i kordinator u Međunarodnom odseku Anne Frank Stichting. Od 2011. je uključena kao konsultant u Institutu za otvoreno društvo. Takođe, od 2011. je ko-osnivač Hrvatske obrazovne i razvojne mreže za evoluciju sporazumijevanja (Akronimi: HERMES).